Concert Sinafir (Duke Ellington)

Beste mensen
15 november zingt het oratoriumkoor GrootNoord samen met het koor Sinafir uit Almere en Elzabad uit Amsterdam, het Sacred Concert van Duke Ellington en 5 Negro Spirituals van Michael Tippett.
Dit heel bijzondere concert draagt de naam Jazz Meets Classic. Het bijzondere is, dat twee grootheden van wereldfaam ieder op hun eigen manier een synthese gemaakt hebben van de oratorium muziek en de Afro-Amerikaanse muziek. Ellington combineerde in zijn Sacred Concert zijn bigband ervaring met zijn diep religieuze achtergrond terwijl Tippett tijdens het schrijven van zijn oratorium A Child of Our Time, zo getroffen werd door de spiritual muziek dat hij 5 spirituals aan zijn stuk toevoegde. Dat zijn de inmiddels wereldberoemde 5 Negro Spirituals.

Maar niet alleen in de muziek is sprake van een ontmoeting, ook bij de koren is er een ontmoeting tussen twee werelden: het oratoriumkoor GrootNoord zingt deze twee stukken samen met het Gospelkoor Sinafir.

Het arrangement van Marcel den Dulk geeft het geheel een extra dimensie. Dit en de unieke samenwerking van koren uit verschillende culturen, de topvocaliste Marjorie Barnes en het Naska Jazz Ensemble staan garant voor een bijzonder concert

Mis dit niet

Toegangskaarten / Tickets € 35,00

Voorverkoop / Presale € 27,50 via www.grootnoord.nl

Stadspas € 17,00